DBS die aangaat

Vandaag in het AMC. Herman Kervel zijn DBS gaat na 2 weken aan. Stephanie Kervel heeft het gefilmd, met toestemming van de Parkinson verpleegkundige Rosanna en natuurlijk Herman Kervel zelf.

Het is best bizar dat Herman Kervel, muurvast (OFF) zit en ineens door het apparaat van de DBS ineens tot leven komt (in de ON). Het apparaat staat nu laag ingesteld, omdat er nog medicatie afbouw plaatst vind en dat het apparaat op volle toeren staat.

Wij willen graag dat mensen eens kunnen zien wat DBS eigenlijk doet bij Parkinson Patiënten. Wij duiden er wel op dat DBS helaas niet voor iedereen geschikt is. Na zware testen voor de operatie, wordt er besloten of u wel geschikt bent. De Wachttijd is gemiddeld 2 jaar en er zit een bepaalde leeftijdsgrens aan. U kunt altijd informeren bij uw Neuroloog.

Wij hebben gemerkt dat ons filmpje gekopieerd is naar andere websites, de copyright is nog altijd van Parkisplace.com. Een link delen van parkisplaceis geen probleem. Maar het YouTube filmpje zomaar gebruiken, is wel een probleem. Wij hebben namelijk afspraken gemaakt met het AMC, dat wij dit alleen mochten delen. 

Copyright © 2018 Parkisplace

4 thoughts on “DBS die aangaat

 1. Wel heftig en confronterend om te zien…heb zelf ook 9 jr.geleden de diagnose Parkinson gekregen.Mijn vraag is waarom kon deze dbs operatie onder algehele narcose plaats vinden . ? Meestal vindt zo’n operatie plaats bij volle bewustzijn.
  Een vieruurdurende ingreep….daarna narcose voor de stimulator…

  • Beste Margot Van Steensel,

   Mijn vader zit in de testgroep met onder algehele narcose voor de DBS Operatie. De operatie bij hem heeft 8,5 uur geduurd.
   Het voordeel hierbij is dat je dan niets merkt van deze operatie, die best wel ingrijpend is en soms ook traumatisch kan zijn.
   Het is weer een van de nieuwste technieken wat ze dus aan het testen zijn. Bij mijn vader is dit heel goed gegaan.

   Niet iedereen is ook geschikt hoor voor deze operatie onder algehele narcose. Mijn vader heeft ook ruim 2 jaar op deze operatie moeten wachten, met alle voorbereidingen en testen. Er staat ook een beste wachtlijst voor DBS. Helaas is niet iedereen hier geschikt voor en het wordt gedaan tot een bepaalde leeftijd. Wij verwijzen ook altijd naar de Neuroloog. Die kan er alles over vertellen.
   Het is ook goed kijken in welk ziekenhuis de DBS wordt gedaan, er komen steeds meer ziekenhuizen bij. Mijn vader is in het AMC geopereerd. Ik moet zeggen dat ze hier heel kundig zijn en je goed behandelen.

   Als u nog meer vragen heeft, u kunt ze altijd stellen. Wij hebben ook een emailadres: parkisplace@gmail.com

   Met vriendelijke groet,
   Stephanie Kervel

   • Dag Stephanie

    Ik ben ook voor de keus gesteld DBS in Tilburg…woon 8 km.van Tilburg vandaan…ben 66 jaar de wachtlijst was 2 jaar.
    Heb die keus niet gemaakt omdat de operatie bij volle bewustzijn plaats vindt.
    Gekozen voor een duodopapomp die ik nu
    11 w.heb en ook regelmatig bijgesteld moet worden.
    Ik hoop dat je vader er de gewenste resultaten mee bereikt….want zoveel Sinemet is niet niks.
    Wens jullie een fijne verdiende vakantie.
    Hartelijke groet Margot.

 2. Dag Stephanie,

  Ik heb zelf de mogelijkheid om iets te veranderen aan de software.
  Maar dat gaat uitsluitend in overleg met. Tosanne.

  Groet

  Pa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *